Produkty

Pieczenie > Ciasta

Sernik na zimno o smaku karmelowym

Nasza oferta serników na zimno powiększa się o kolejną pyszność – sernik o smaku karmelowym.  Jego przygotowanie jest banalnie proste, a smak zachwyca od pierwszego kęsa. Delikatna jak chmurka masa serowa jest otulona pysznym kremem karmelowym. Musisz tego spróbować. 

 

Przygotuj

  • 625 ml schłodzonego mleka
  • 120 g okrągłych biszkoptów
  • 25 g czekolady mlecznej

 

  1. Przygotuj sernik: do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki i miksuj 3-4 minuty na najwyższych obrotach.
  2. Przełóż masę sernikową do wyłożonej biszkoptami tortownicy o średnicy 24 cm.
  3. Przygotuj krem: Do wysokiego naczynia wlej 125 ml schłodzonego mleka, powoli wsypuj zawartość torebki i miksuj ok.3 min.
  4. Wierzch sernika udekoruj kremem i posyp stratą czekoladą.
  5. Wstaw do lodówki na 2 godziny do schłodzenia/