Produkty

Pieczenie > Ciasta

Łaciate babeczki belgijska czekolada&limonka

Babeczki to jeden z najprostszych wypieków. Wystarczy wymieszać suche i mokre składniki, a następnie połączyć je, np. za pomocą łyżki. Dziś zapraszamy na ich łaciatą dwukolorową odsłonę. Poznaj nasze Łaciate Babeczki od Delecty. Urzekną Cię unikalnym połączeniem smaku belgijskiej czekolady z nutą limonki lub smaku belgijskiej czekolady z nutą pomarańczy.

Łaciate Babeczki w 2 smakach to nowość od marki Delecta.

Łaciate Babeczki są bardzo mięciutkie, wilgotne i w dodatku szybkie w przygotowaniu - wystarczy parę minut i gotowe. Dodatkowo urzekną Cię wyjątkowym wyglądem, dzięki kolorowym papilotkom.

Jeśli szukasz prostych i szybkich pomysłów na wypieki, które możesz upiec ze swoimi dziećmi - koniecznie wypróbuj Łaciatych Babeczek od Delecty. Dwa wyjątkowe smaki: połączenie belgijskiej czekolady z pomarańczą lub z limonką - to jedyne na rynku połączenia ulubionych smaków.

 

Przygotuj:

Do ciasta o smaku limonkowym:

  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • 50 ml oleju

Do ciasta czekoladowego:

  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • 50 ml oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Nagrzej piekarnik do ok. 180°C (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy od muffinek.
  2. Przygotuj ciasto o smaku limonkowym: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem limonkowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  3. Przygotuj ciasto czekoladowe: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
  4. Do foremek wykładaj na przemian ciasto o smaku limonkowym i ciasto czekoladowe (po 0,5 łyżki). Ciasta rozłóż równo do 12 foremek.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 16-18 min (do suchego patyczka).