Produkty

Pieczenie > Dodatki do ciast

Krem "KARPATKA" oryginalna

KARPATKA to tradycyjny krem o delikatnej i gładkiej konsystencji  i nucie waniliowej. Krem Karpatka jest doskonałym dodatkiem do Twoich ciast. Możesz wybrać swoją KARPATKĘ pomiędzy wersją oryginalną lub instant. Karpatkę oryginalną przygotowuje się dodając mleko, masło i gotując. Natomiast wersję KARPATKI  Instant wystarczy zmieszać z zimnym mlekiem i krem jest gotowy. 
 
W każdym wypadku uzyskany krem jest wyśmienity.
Zasmakuj swojej KARPATKI  i piecz śmiało dla innych ...ot tak prosto z serca.

 

Składniki:
  • 500 ml mleka,
  • 200 g masła lub margaryny.
 
Sposób przygotowania:
  • Z 500 ml mleka odlać 1 szklankę.
  • Rozprowadzić w niej zawartość torebki.
  • Pozostałe mleko zagotować.
  • Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony proszek.
  • Całość chwilę gotować, energicznie rozcierając ewentualne grudki.
  • Po dokładnym wystudzeniu zmiksować masę z miękkim tłuszczem.