Produkty

Pieczenie > Ciasta

Ciasto biszkopt

BISZKOPT to baza do ciast, za pomocą kórej wyczarujesz coś pysznego. BISZKOPT  od Delecty jest dodatkowo przygotowany na mące tortowej, zatem nie opada i zawsze wyjdzie. Mąka tortowa to mąka wysokogatunkowa, o niskiej popiołowości, bardzo jasna, znana i ceniona przez polskie gospodynie za lekkość i niezawodność przy wypieku tortów i biszkoptów. 
Wystraczy dodać tylko wodę i jaja, upiec ...i gotowe.
Życzymy udanych wypieków? Piecz śmiało dla innych...ot tak ...prosto z serca.

Więcej inspiracji na ciasto biszkoptowe i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babki-i-biszkopty/

Składniki:

Do ciasta:
  • 4 jaja
  • 30 ml wody (ok. 3 łyżki)

Sposób przygotowania:
  • Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
  • Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180⁰C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 
  • Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
  • Po wystudzeniu udekoruj biszkopt wg uznania.