Produkty

Pieczenie > Ciasta

Babeczki nadziane płatkami czekolady

Spraw, aby każdy dzień Twoich bliskich był pełen uśmiechu – podaruj słodki drobiazg...ot tak...prosto z  serca. BABECZKI NADZIANE PŁATAKMI CZEKOLADY to smaczne babeczki do samodzielnego wypieku, o wyjatkowej nucie wanilii i puszystej konsystencji. Prosty sposób przygotowania BABECZEK NADZIANYCH PŁATKAMI CZEKOLADY gwarantuje doskonały wypiek w krótkim czasie. Dołączone do opakowania papierowe foremki ułatwiają i przyspieszają pracę. Talerz pełen pachnących BABECZEK Z PŁATKAMI CZEKOLADY, prosto z piekarnika, napełni dom aromatem domowego ciasta i przyciągnie do kuchni każdego łasucha. BABECZKI NADZIANE PŁATKAMI CZEKOLADY to wydajny wypiek aż 12 babeczek, kórych smak możesz wzbogacić ulubionymi dodatkami (np. owoce, bakalie ) lub udekorować ulubionym kremem lub polewą. Nie czekaj na weekend czy specjalną okazję! BABECZKI NADZIANE PŁATKAMI CZEKOLADY to słodki drobiazg na każdy dzień tygodnia! 

Więcej inspiracji na babeczki i nie tylko znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/babeczki-i-ciasteczka/

Składniki:
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml oleju 
 
Sposób przygotowania:
  • Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC bez termoobiegu.  Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
  • Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
  • Odsyp z torebki 1 łyżeczkę płatków czekolady. Dodaj do ciasta pozostałą ilość, delikatnie wymieszaj łyżką.
  • Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1−1,5 łyżki ciasta).
  • Surowe babeczki posyp odłożonymi płatkami czekolady.
  • Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15−20 min (do uzyskania złocistego koloru).