Produkty

Pieczenie > Ciasta

Duża Blacha - Ciasto jogurtowe

Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników (np. jaja, tłuszcz) zmiksować z zawartością torebki i upiec.
Z jednego opakowania otrzymasz ok. 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.
Więcej inspiracji na ciasto jogurtowe znajdziesz na: https://delektujemy.pl/ciasta/jogurtowe/
Składniki:
  • 4 jaja 
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 175 g margaryny 

Sposób przygotowania:
  • Rozpuścić i ostudzić margarynę.
  • W wysokim naczyniu wymieszać jaja z jogurtem, dodać margarynę, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
  • Gotową masę przełożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
  • Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 160−170ºC około 40−45 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Doskonale smakuje z owocami (brzoskwinie lub jabłka) pokrojonymi w cienkie plasterki, które układa się na wierzchu ciasta przed pieczeniem.